Youtube in smartphone Youtube in smartphone

Het vermogen van Koen van Heest: is hij zo rijk als hij zegt?

Sommige mensen zullen kriebels krijgen van deze jongeman. We weten het bijna wel zeker, eigenlijk. Niet zo zeer omdat hij écht ‘verkeerde’ dingen doet, maar om zijn houding. Hij, die het liefst in merkkleding draagt en opmerkingen maakt alsof hij multimiljonair is, kan er namelijk wel wat van.

Het zal ongetwijfeld een leuke, jonge ondernemer zijn. Echter doen zijn uitspraken je dus af en toe vermoeden dat hij zichzelf tot de elite van ons land toerekent. Anyway, nog steeds heeft hij honderdduizenden fans en heeft het eigenlijk wel wat, zo’n patsertje. Zijn toevoeging als lid van de Bankzitters maakt het groepje echt wel compleet. Dat kan ook niet anders, met hun +1 miljoen abonnees.

De reis van zijn ondernemerschap

Eens begon het allemaal met de oprichting van een Youtube-kanaal, zo kan je wel stellen. Het kanaal, dat sinds enkele jaren te vinden is onder de naam ‘Koen’, heeft inmiddels al een driekwart miljoen abonnees. Koen mag dan niet vaak uploaden, maar als hij dat doet, kan je rekenen op honderdduizenden views. Vaak zijn deze video’s dan ook nog een gesponsord door een merk, bijvoorbeeld de veelgeliefde AirUp, waardoor hij er zeker genoeg inkomsten aan genereert. Gesponsorde deals doet hij overigens ook op sommige van zijn sociale mediakanalen.

Kaasje

Tja, en daar was Kaasje. Wat eigenlijk bedoelt was als een soort grap, leidde tot een hele hoop inkomsten. De relatief simpele game, werd binnen 24 uur namelijk al 10.000 keer gedownload. Het bedrag dat hij uiteindelijk zou verdienen aan de app was zo astronomisch hoog, dat hij er beter zijn mond over kon houden.

Bankzitters (en co)

Tegenwoordig is Bankzitters een echt bedrijf en een echt merk. De vijf heren, Milo, Raoul, Matthy, Robbie en Koen, maken nog steeds hun video’s, maar doen inmiddels nog veel meer dan dat. Zo zijn ze sinds enige tijd ook een boyband, die zelfs de Ziggo Dome een aantal keer heeft uitverkocht. Daarnaast hebben ze daadwerkelijk werknemers in dienst die hen helpen bij het maken van ideeën, editten van video’s, de marketing doen, etcetera.

Met andere woorden, er zal genoeg aan verdiend worden. Echter is het, als je het bij elkaar optelt, misschien wel wat minder dan wanneer Koen dit succes zélf allemaal had gehad. Nu moet alles sowieso verdeeld worden onder vijf werknemers én zijn er tienduizenden euro’s aan personeelskosten en dergelijken.

Ikwiltegoed

Gelukkig was dat niet alles, want Koen is ook nog mede-eigenaar van een bedrijf dat heet Ikwiltegoed. Het richt zich op het verstrekken van online gamecodes, voor games van gerenommeerde merken zoals Playstation en Xbox. Reken maar dat er wordt gewerkt met marges, waardoor ze er zelf ook wat aan verdienen. Dat moet ook wel, want die drie werknemers van dat bedrijf moeten wel degelijk ergens van betaald worden.

Wat is het vermogen van Koen van Heest?

Moeten wij zijn ‘houding’ geloven, dan zou Van Heest dus best een of andere multimiljonair kunnen zijn. Echter is er eigenlijk niet heel veel bekend over wat nou de exacte hoogte van zijn vermogen zou zijn. De een schat het op tientallen miljoenen, de ander op ‘slechts’ een paar. In elk geval woont hij in een mooi appartement hartje Amsterdam (stond mogelijk te koop voor 6 ton) en rijdt hij een mooie auto (BMW M3 Competition).

Tegenwoordig shined er trouwens ook weer een nieuwe blondine aan zijn arm. Dit keer is de roodharige jongeman gevallen op de looks en charmes van Roxy Dekker, een opkomend succes in de muzikale wereld. Ben jij trouwens nieuwsgierig naar updates over zijn liefdesleven, vermogen en ondernemingen? Blijf Entrepreneuronline dan vooral volgen!